Piscuri matinale de acoperiș (P)*

Neața! Te uiți un pic de niște oferte de țiglă metalică, ceva OSB exterior de 12 și niște panouri sandwich, dacă găsești?

Mhm!

Dormi?

Vineri dimineața, ora 8:15, ajunsesem din delegație pe la 3. Dormeam, da, iar tata era la celălalt capăt și-mi cerea sandwich-uri…

Aș avea nevoie de ele azi, te descurci? Te-ai trezit?

Da. Dă-mi un mesaj cu cantități și dimensiuni.

Habar n-aveam ce să fac, dar varianta cu cerutul unui mesaj cu toate detaliile funcționează de fiecare dată. Sună profi și îți asigură un răspuns cuprinzător, care te scutește de momentul penibil în care recunoști că n-ai fost atentă sau n-ai înțeles nimic.

Merg cu ochii închiși până la espressor și apăs cu încredere pe Coffee, în speranța că mirosul îmbietor și gustul extra aromat de cafea o să mă ajute să mă lămuresc de ce sandwich-uri avea tata nevoie, vineri dimineața.

Două guri de cafea mai târziu, rotițele încep să se învârtă, memoria se animează și ea și îmi amintesc vag că urmează să înceapă să refacă acoperișul casei de la țară și ingredientele cerute clar nu erau pentru un sandwich sățios ci pentru asta.

Îmi place să fac research și cel mai probabil din cauza asta sunt un pui de căutător șef în familie când vine vorba de diverse, de la rochii și pantofi la bilete de avion.

Ce-i drept, materiale de construcții nu mai căutasem până atunci, dar ce putea fi atât de greu, când îl aveam pe prietenul Google la îndemână.

De abia ajunsesem la jumătatea cafelei când am realizat că oferta e atât de vastă încât mi-ar fi greu spre imposibil să duc căutarea până la capăt singură, fără un ajutor specializat.

Primul gând a fost domnul soț, care deja muncea cu spor de ceva timp și avea o zi grea, nicio șansă să-l deranjez cu din astea. Al doilea gând natural a fost domnul tata, dar de la el venise rugămintea, deci clar nu puteam să mă întorc ca bumerangul să îl rog să mă ajute.

You can do it, princess! mi-a șoptit suav ultima gură de cafea.

Deschid laptopul și mă pun pe treabă. Ce bine că m-am gândit să-mi iau ziua asta liberă 🙂

Tot butonând, dau de niște recenzii video, cu oameni care filmau descărcarea materialelor de construcții sau felul în care arăta lucrarea lor la final. Duceau către același site, o casă de comenzi.

Din două click-uri mi-am dat seama despre ce e vorba pe site-ul lor, vinde-ieftin.ro. E așa, ca un fel de site de haine unde găsești mai multe brand-uri, un outlet adică, cu prețuri ceva mai bune decât în magazine. Și ai și un consultant personal de cumpărături!

Buuuun! Deci site-ul se prezintă ca unul de brokeraj pe parte de materiale de construcții, mai exact le spui de ce materiale ai nevoie, consultantul caută la toți producătorii disponibili și revine cu o ofertă, bună.

Conceptul e destul de simplu și nu tocmai nou:

imagine-vindem-inceput

De ce zic bună? Pentru că una e să merg eu, Alexandra, la un magazin de profil și să comand doi metri pătrați de țiglă, de un cărămiziu aprins, să sparg cel puțin una până la mașină, să ajung acasă și să realizez că trebuia să fie țiglă metalică și alta e să transmit toate indicațiile din mesajul de la tata către un consultant care știe cu ce se mănâncă și țigla metalică și panourile sandwich.

Ceva mai pragmatic spus, bineînțeles că oferta primită de o casă de comenzi direct de la producător este mult mai bună, datorită numărului mare de comenzi pe care le fac și a cantităților comandate, față de ceea ce cumpăr eu, singură, dintr-un magazin.

În plus, trecând peste faptul că tata lucrează în domeniu și știe de fel ce și de unde să cumpere, mă gândesc cum ar fi dacă aș găsi, random, un meșter care să mă trimită să îmi iau materialele de unde știe el că-i mai bine, să spun și că am venit cu recomandare de la Dorel, pentru că beneficiază de un comision din vânzările făcute pentru magazinul X.

Bun! Deci am completat formularul de comandă și revin ei cu o ofertă. A mers repede! Ah, și livrează direct unde va avea loc lucrarea, să nu ne mai trămbălim noi cu toate cele.

Care-i faza cu recenziile alea mă întreb… Ok! Deci dacă filmez descărcarea materialelor sau rezultatul final al lucrării la care le-am folosit și îl urc la secțiunea de recenzii video, primesc reducere la următoarea comandă. Foarte tare! Măcar atât să mă implic în lucrare 😀

Voi de unde vă cumpărați materiale de construcții simplu și rapid?

*Această postare este scrisă pentru proba a patra a SuperBlog.

**Orice asemănare cu o posibilă viitoare realitate este pur întâmplătoare. De abia săptămâna viitoare plec în delegație, iar tata e descurcăreț tare 😀

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.