Unde mai plecăm în vacanță?

Și unde plecăm în următoarea vacanță?

E o întrebare al cărui răspuns îl tot dezbatem de ceva timp și de fiecare dată e altul. Uneori am vrea să mergem iarna, undeva unde e cald și bine, alteori am vrea să ne facem curaj și să învățăm să schiem, câteodată ne gândim să facem economii și să stăm cuminți acasă.

Că sunt leneșă și pretențioasă știți deja, dar mi s-a dovedit că atunci când un loc mă inspiră, lenea se duce și sunt în stare să merg cu orele și miile de pași fără să mă plâng (prea mult 😀 ).

Tot din secțiunea visuri face parte și visul de a merge într-un loc total diferit de toate cele pe care le-am văzut până acum. O altă cultură, un alt stil de viață, ceva care să mă inspire și să își pună amprenta asupra mea.

Mă tot gândesc ce fel de cultură ar putea face asta și răspunsul cred că e destul de simplu: orice destinație poate să își lase amprenta cu ușurință, atât timp cât suntem deschiși.

Cărțile lui James Clavell despre civilizațiile asiatice erau printre preferatele lui tata și mereu mă fascinau poveștile lui care porneau de la ele. Dacă adăugăm la asta toate documentarele, cărțile și emisiunile care fac referire la aceste civilizații, sunt destul de sigură că mi-ar plăcea foarte mult să am parte de o aventură asiatică.

Pe partea cealaltă, am fost atât de impresionată de colegul meu, ce-i drept, suedez, care la 50 de ani a urcat pe Kilimanjaro, mă gândesc că poate o ascensiune pe Kilimanjaro m-ar vindeca de toată lenea 😀

Totodată, ideea de a interacționa cu triburi primitive din Africa mi se pare iarăși una cel puțin interesantă.

Greu de ales, nu-i așa? Și toate astea în condițiile în care sunt convinsă că și în România mai am atât de multe locuri frumoase de văzut, că mi-ar lua ani să le văd pe toate.

Complicat…

I-am descoperit cu bucurie și entuziasm pe brașovenii de la Extreme Travel, care se ocupă de turism de aventură și excursii personalizate. Din fericire, au cel puțin câte o variantă de excursie disponibilă pentru orice destinație exotico-aveturoasă ți-ar trece prin minte.

Le-am luat la puricat, în speranța că alegerea va deveni mai ușoară, dar nu m-a ajutat.

Uitându-mă printre pozele minunate de pe site, am realizat că atracția cea mai mare vine tot dinspre partea asiatică a globului.33479520422_689f1823d7_o.jpg

Combinația de zone care abundă de spiritualitate și istorie cu zone care sunt atât de evoluate din punct de vedere tehnologic pare a fi ce trebuie pentru o excursie de câteva săptămâni, cât să apuci să înțelegi cât mai bine ceea ce se întâmplă de ambele părți.

Mă atrage mult ideea de a afla cum gândesc și acționează oamenii din alte zone, să văd ce fac ei mai bine decât noi, să învăț lucruri pe care și le-au transmis din moși strămoși și aleg să le păstreze pentru că le fac viața mai bună.

Mă întreb dacă o astfel de aventură e capabilă să îți schimbe viața și percepția despre ea, să te ajute să găsești acel echilibru pe care îl căutăm cu toții și pe care cei din zonele astea par să îl fi descoperit de mult.

Cu cât mă gândesc mai mult, parcă mi-e din ce în ce mai clar că aventură pentru mine ar însemna o plimbare prin temple și grădini magice, mai degrabă decât una printre lei, în safari, deși mi se par și ei atât de drăgălași 😀

Voi ce faceți în următoarea aventură?

*Această postare a fost scrisă pentru proba a zecea a SuperBlog

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.