Paște călător, în ritmuri japoneze? Accept! (P)*

Ce faci acolo? 

Visez…

Ce visezi?

Mă uitam iar la oferte de excursii pentru la anul.

De când faci asta?

De câțiva ani… Ah, acum? De câteva ore, mă tot uit și mă tot gândesc încotro să o apucăm.

După articolul trecut despre călătorii, am rămas cu gândul la Asia și la magia ei și parcă atracția tot mai mare este dată de fascinanta Japonie. Japonia 2019 e printre cele mai dese căutări ale mele 🙂

Cu cât mă uit mai mult, cu cât mi se pare mai atrăgătoare țara asta. De la aglomerația din orașele mari, la liniștea din zonele cu încărcătură spirituală, totul pare să se lege într-un mod unic.

Dacă ne gândim că în al doilea război mondial țara a fost foarte aproape de anihilare, e fabulos cum a reușit să se redreseze și să devină o mare putere economică.

O țară unde aproape totul este automatizat, rata de alfabetizare este, da, de un perfect 100%, unde există o rată foarte mică a criminalității și un oraș considerat ca fiind cel mai sănătos din lume, cu peste 450 de locuitori mai în vârstă de 100 de ani, trebuie să fie cel puțin interesant să o vizitezi, cunoști și mai ales să o înțelegi.

Japonia cu Exact Travel Club

Cred că sunt atât de multe lucruri de văzut și de făcut aici încât nici prietenul Google nu  este destul de încredere astfel încât să mergi doar pe recomandările găsite online.

Printre căutările mele îndelungi am dat peste tot felul de oferte și vacanțe și câteva variante de circuit în Japonia cu Exact Travel Club.

Faptul că ești permanent însoțit de un ghid cu experiență și vaste cunoștințe în ceea ce privește cultura și istoria locului cred că e un real ajutor.

Dacă în țări europene poate e mai ușor să te descurci singur pentru că există destul de multe similarități cu țara și cultura noastră, când vine vorba de tărâmuri îndepărate, care sunt atât de diferite de noi și felul nostru de a fi, e mai bine să ai pe cineva care îți poate spune exact ce poți și ce nu poți să faci odată ajuns la destinație.

Anul viitor am avea chiar ocazia de a asista la un moment magic și la unul istoric, în aceeași perioadă, totul în apropierea Paștelui.

Mă refer aici la sakura, ca fiind momentul magic, adică la înflorirea cireșilor, moment pe care pot doar să mi-l imaginez ca fiind de o frumusețe rară. Mi-e clar că dacă vom vrea să mergem în perioada asta va trebui să ne decidem cât mai repede pentru că este cea mai aglomerată perioadă din Japonia iar toate croazierele și excursiile se vând ca pâinea caldă.

Momentul istoric va avea loc în aprilie, deci o sincronizare numai bună cu sakura, putem spera. Spun asta pentru că, așa cum putem vedea cu ușurință în ultima perioadă, natura e foarte imprevizibilă, iar înflorirea cireșilor nu se știe niciodată cu exactitate când începe, cât durează și când se termină.

Da, momentul istoric, ziceam… E vorba de schimbarea dinastiei care se află la conducerea Japoniei. Aparent, actualul împărat, Akihito, va abdica, iar asta nu s-a mai întâmplat de 200 de ani. Odată cu abdicarea sa, se încheie dinastia Heisei, iar numele noii dinastii va fi aflat după încoronarea noului împărat, moștenitorul său, Naruhito.

Ce mi se pare foarte interesant e că odată cu schimbarea dinastiei, Japonia își va schimba și calendarul.

Dacă trecem peste drumul foarte lung și ne bucurăm de un ghid crescut în Țara Soarelui Răsare, avem cu siguranță ocazia de a ne bucura de povești inedite despre destinația noastră.

Primele zile petrecute la Tokyo par să îmbine foarte frumos diverse activități, de la panorama muntelui Fiji, la o plimbare pe lacul Ashi, plus o urcare cu o telecabină veche de 300 de ani pe vulcanul Hakone, dacă acesta e liniștit, bineînțeles și apoi SPA cu ape termale.

O zi întreagă de plimbare prin orașul plin de viteză pare să echilibreze ziua relaxantă de dinainte.

Tot în același oraș regăsim o zonă care face apel la o latură mai spirituală a vizitatorilor și anume Palatul Imperial, apoi Asakusa, cu templul Senso-ji dar și cu Nakamise, zona comercială.

Kamakura e următorul loc din itinerariu, un centru spiritual, numai bun pentru relaxare, fiind prima capitală medievală a Japoniei, unde se află Kamakura Daibutsu, o statuie a lui Budha din 1252.

O cină cu preparate tradiționale în vechiul cartier al gheișelor pare o alegere perfectă pentru prima seară din Kyoto.

În Kyoto ne așteaptă temple precum Byodo-in, Todaiji și palatul Nijo-jo. Toate au o mare încărcătură istorică pe care ghidul o poate scoate la iveală cu povești savuroase.

Schimbăm registrul cu o călătorie la Hiroshima, simbol al păcii, unde ajungem cu trenul Shinkansen care parcurge 305 kilometri în o oră și patru zeci de minute.

Insula Miyajima e în apropiere și e considerată unul dintre cele mai frumoase locuri din Japonia.

Odată cu întoarcerea la Tokyo ai inclusiv ocazia de a te plimba prin oraș pe cont propriu, pentru ca în prima zi a noii dinastii să ne putem bucura de atmosfera de sărbătoare care va cuprinde orașul.

Cred că nici nu îți dai seama când trec zilele când ești constant ghidat printre asemenea frumuseți.

Alexandra?!

Sayonara!

Poftim? Te întrebasem când vreți să plecați în Japonia…

Ah și nu ți-am răspuns?

Nu! Te-ai lipit acolo de monitor și n-ai mai zis nimic.

Iartă-mă! La anul în aprilie! Tocmai am luat biletele 🙂

Serios? Ce rapidă ești! Ce te-a convins?

Povestea! Povestea și pozele de pe site m-au convins. Glumesc! Nu le-am luat încă, dar sunt taaaare aproape! 😀

Să-mi dai și mie link-ul să văd!

 

*Această postare a fost scrisă pentru proba a cincisprezecea a SuperBlog.

Publicitate

Un comentariu la &8222;Paște călător, în ritmuri japoneze? Accept! (P)*&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.