Visuri pornite din seriale care pot deveni reale (P)*

Mi-au plăcut filmele de când îmi aduc aminte de televizor.

Îmi aduc aminte cu drag de Dallas cu ale ei doamne frumoase Pam și Sue Ellen sau de Beverly Hills unde mă fascina bad boy-ul Dylan dar mi se părea interesant și Brandon.

A urmat apoi Sunset Beach, numărul infinit de episoade din Tânăr și neliniștit, Salvați de clopoțel și muuulte alte seriale pe care le urmăream, uneori la vecinele bunicii, apoi la noi acasă.

Toate poveștile de dragoste americane cu drame și final fericit mi-au create niște standarde și așteptări de la viață care nu s-au aliniat de fiecare dată cu realitatea și în același timp, niște visuri de a ajunge să vizitez la un moment dat tărâmurile care mi-au fascinat și marcat copilăria.

M-am angajat în anul întăi de facultate și toate vacanțele mele de vară au fost vacanțe lucrătoare. Pentru că eram atât de pasionată de ceea ce făceam, am omis să dau atenție unor oportunități precum diferite burse sau programe care m-ar fi ajutat să călătoresc și să cunosc lumea ceva mai mult decât am reușit să o fac până acum.

N-aș putea spune că regret în vreun fel alegerile făcute și pornind de la ideea că suntem suma experiențelor noastre, sunt convinsă că poate nu aș fi scris acum, aici, articolul ăsta, dacă aș fi făcut alte alegeri în anumite momente.

Totuși, mă gândesc cum m-ar fi influențat o experiență de Work and Travel. 

Cred că în primul rând m-ar fi scos foarte mult din zona de confort. Sunt o persoană comodă, iar cu lenea, prințesismele și pisicismele mele, cred că mi-ar fi fost un pic dificil să mă adaptez, în ciuda faptului că sunt o persoană prea sociabilă după cum mi se spunea la un moment dat.

Asta cu ieșirea din zona de confort nu e deloc un lucru rău și de cele mai multe ori generează un imbold spre schimbări pozitive și dezvoltare personală.

Dacă ar fi să mă întorc în timp, în vremea facultății și să aleg să îmi petrec vacanța cu Work and Travel, aș merge cel mai probabil la New York 🙂 Cred că e foarte clar că unul dintre principalele motive ar fi unul dintre serialele mele preferate, Sex and the City, pe care îl urmăream pe furiș când a apărut prima oară în România, nu de alta, dar eram prea mică pentru bulina cu 15 🙂

Încă o variantă care mi-ar face cu ochiul, din prisma vieții foarte animate pe care mi-o imaginez acolo, ar fi Las Vegas. Deși probabil ar ajunge să mă obosească după un timp, e cu siguranță un loc în care ai ocazia să vezi și să cunoști atât de multe feluri de oameni încât nu poate fi altfel decât interesant.

Mă uitam, de curiozitate, pe site-ul celor de la CND Turism, mai pe larg spus Ce ne dorim Turism, să încerc să îmi dau seama ce fel de job mi s-a potrivi, dacă aș mai avea sub 30 de ani și aș fi încă studentă la zi 🙂

Opțiuni sunt multe și cred că există câte una potrivită pentru fiecare dintre noi, de la restaurante, la hoteluri, la diferite cluburi, iar pe mine m-aș vedea cel mai sigur la front desk, unde aș face ce știu mai bine, aș avea ocazia să interacționez cu oamenii, să primesc feedback-ul lor și să încerc să îi ajut să aibă o experiență plăcută.

O altă de variantă care mi-ar plăcea și cred că mi s-ar potrivi ar fi cea de concierge. În primul rând pentru că sună fancy 😀 În al doilea rând pentru că e un concept interesant. Un concierge este cel care se asigură că oaspeții hotelului sau complexului au parte de un sejur cât mai plăcut.

Genul de om care reușește să rezolve orice situație dificilă pe care cei cazați o pot întâmpina, de la imposibilitatea de a găsi un taxi, la recomandări de restaurante în zonă, la bilete la spectacole, tururi ale orașului și multe alte minuni sau miracole.

La cât de mult îmi place mie să ajut, să mă implic și să fac oamenii fericiți, e clar jobul ideal 🙂

Când vine vorba de avantaje Work and Travel, ele se pot găsi cu ușurință și aș enumera doar câteva:

  • Experiența visului american pe care ne-o dorim cu toții, la un moment dat în viață 🙂
  • Oportunitatea de a interacționa cu o cultură diferită de a noastră
  • Șansa de a exersa limba engleză cu vorbitori nativi
  • Experiență de lucru acumulată încă din timpul facultății
  • Ocazia de a vizita o țară îndepărtată și plină de locuri interesante

Sunt cu siguranță multe alte motive care ar putea încuraja studenții să aleagă să aplice pentru un astfel de program, iar ele diferă de la persoană la persoană.

Ce știu sigur e că dacă aș avea o baghetă magică cu care să mă pot întoarce în timp, aș da o șansă unei astfel de experiențe și m-aș bucura de ea, cu tot ce aduce la pachet 🙂

*Acest articol a fost scris pentru proba a șaptesprezecea a SuperBlog

Publicitate

Un comentariu la &8222;Visuri pornite din seriale care pot deveni reale (P)*&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.