Gânduri cu soare pentru startul în noul an

Am început de ceva timp, acum 57 de zile, dacă e să fiu exactă, o provocare de 100 de zile de recunoștință, pe Business Mom Club, care presupune ca în fiecare seară să căutăm, împreună cu doamnele și domnișoarele minunate din grup, motive de recunoștință din ziua respectivă.

Dacă la început e puțin dificil să găsești câte un lucru pentru care să îți arăți recunoștința în fiecare zi, mai ales în zilele dificile, cu timpul, exercițiul ne ajută să observăm cu mai multă ușurință lucrurile mici care ne fac ziua să sclipească.

Un alt motiv pentru care am ales să fac asta, la fel ca participarea la SuperBlog, este nevoia mea de constanță 🙂

Provocarea a început cu fix 100 de zile înainte de finalul anului și, pe lângă partea de recunoștință, funcționează foarte bine și pe post de numărătoare inversă până la finalul anului. 

Știți acele rezoluții pe care ni le setăm, unii pe final de an, alții chiar la începutul anului, lucruri pe care ne promitem să le bifăm în decursul celor 52 de săptămâni pline de oportunități, care de multe ori includ pierderea în greutate, lăsatul de fumat, schimbarea job-ului și alte cele?

Una dintre rezoluțiile mele și înclin să cred că, deși nu am discutat concret despre asta, aș putea spune că se aplică și la domnul soț, a fost să călătorim mai mult.

Dacă stau să mă uit la acel minunat Timeline pe care Google mi-l oferă, anul ăsta am călătorit undeva în fiecare lună, de la Cluj, la Balvanyos, la Sibiu, la Oslo, la Tallinn, la Corbu, pe Transfăgărășan, iar unele destinații s-au repetat pentru că ni-s dragi 🙂

Având în vedere că mai avem o singură lună din an, 43 de zile de care să putem profita, am tot cochetat cu gândul unui revelion călduros și, așa cum am mai scris, am tendința de a mă pierde cu grație prin tot felul de căutări.

Aș vrea să ajung să fiu recunoscătoare în decembrie pentru o călătorie de neuitat și ce moment mai bun decât Revelionul să vină cu o astfel de experiență? 🙂

Un Revelion Christian Tour, un Revelion în… Hmmm! Ini-mini-maini-mo…
Un Revelion în Malaezia și Singapore, să fie, așa, de dragul poveștilor și visurilor de duminică 🙂

Am căutat printre oferte speciale Revelion și parcă asta îmi sună cel mai bine, pentru că anunță o petrecere pregătită pentru trecerea dintre ani 😀

Acum că a început să ne lovească frigul și ninsoarea, pot doar să îmi imaginez cum ar fi să stau 7 zile în haine flu-flu și să mă plimb pe meleaguri asiatice, în timp ce acasă avem la fel de mulți centimetri de zăpadă câte grade sunt în țările calde în care ne vom plimba.

Aș alege destinația asta în primul rând pentru că e cald și frumos, apoi pentru că îmbină frumos vechiul cu noul, istoria cu tehnologia și trecerea de la clasica salată de boef pe care o iubesc din suflet, la mâncare asiatică, în perioada sărbătorilor, ar fi cu siguranță o schimbare inedită și binevenită 🙂

Citind itinerariul, mă văd deja mâncând o salată de papaya Thai și roșii de primăvară vietnameză la 285 de metri, în restaurantul din KL Tower, Atmosphere 360.

Cred că e de la sine înțeles că domnul soț este persoana cu care aș împărtăși o astfel de aventură, live. Că aș umple Facebook-ul și Instagram-ul cu poze, filmulețe și stories e și asta de la sine înțeles 😀

Cu cine altcineva să împart o plimbare prin Malacca, cel mai vechi și unul dintre cele mai romantice orașe ale Malaeziei? Aici găsim Templul Cheng Hoon Teng, unde se reunesc taoismul, budismul și confucianismul. 

Ziua din mijlocul sejurul este cea de Revelion, care are loc în Singapore și e marcată de o cină festivă. Îmi imaginez o seară sclipitoare cu gusturi care mai de care. Știu că cei din Singapore sunt gurmanzi și că mâncarea este unul dintre subiectele lor favorite. Deși sunt pretențioasă de fel, sunt foarte curioasă ce combinații interesante vor pune cap la cap pentru o astfel de cină.

Cred că e copleșitor să vezi un astfel de oraș cum prinde culoare și e plin de o energie incredibilă, venită de la toți cei care își doresc un an mai bun, fiecare altfel, dar în același timp.

Se spune că așa cum începi anul îți va merge până la final, iar dacă prima zi vine cu contraste mari între vechi și nou, cu așa numita „cea mai frumoasă junglă urbană din Asia”, conform Times, iar ziua se poate încheia cu un safari nocturn, pot doar să mă gândesc cum va fi restul anului 🙂

Mi se pare foarte fain că ai opțiunea de a te plimba pe cont propriu câteva zile prin Singapore, să simți din plin vibe-ul local sau poți alege să mergi în excursii organizate pentru a vedea și alte atracții, cum ar fi grădinile verticale Supertrees.

Mi-ar plăcea inclusiv să ajung în sate și să văd cum trăiesc localnicii, să vizitez templele și mi s-ar părea un final ideal de vacanță.

Sunt și câteva lucruri fără de care nu aș pleca într-o astfel de aventură:

  • o baterie externă – dată fiind pasiunea mea de a face poze la orice îmi face ochii să strălucească, fără o astfel de baterie aș fi destul de tristă
  • o carte bună, sau chiar două – îmi place să citesc și cele mai multe cărți reușesc să le termin în concedii, că de început le încep acasă, în serie 🙂
  • loc liber în bagaj – sună într-un fel, știu, dar mi se întâmplă frecvent să îmi umplu bagajele până la refuz, just in case, iar când vine vorba să îmi cumpăr ceva de la destinație, să nu mai am loc de nimic.

Cred că vorbind și scriind atât de mult despre o vacanță cu miresme asiatice în ultimul timp, cât de curând o să am o zi în care să fiu recunoscătoare pentru un zbor lung către alt continent 🙂

Voi pentru ce veți fi recunoscători de Revelion?

*Această postare a fost scrisă pentru proba a nouăsprezecea a SuperBlog.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.