Organizarea nunții – succes sau stres?

Și rochia? E gata?

Nu…

Cum așa?

Cred că am avut discuția asta cam cu toate prietenele, amicele și cunoștințele mele feminine în perioada de un an și jumătate de când am fost cerută romantic de către domnul soț de soață și momentul nunții.

Am avut o nuntă minunată, exact cum ne-am dorit și rochia a fost gata doar cu două săptămâni înainte. Un șoc pentru multe doamne și domnișoare, dar am simțit că nu e prioritatea numărul unu în ceea ce privește organizarea. Uneori mă întrebam dacă am eu o problemă.

Deși mi-a plăcut dintotdeauna să organizez evenimente, când a venit vorba de nunta noastră, parcă mi s-au blocat rotițele. Mi-era greu să pun lucrurile cap la cap și să îmi dau seama de unde ar trebui să încep, care ar trebui să îmi fie prioritățile și cum să le așez pe toate astfel încât să fie toată lumea absolut mulțumită.

Am noroc de un cerc de prietene minunate și talentate cu ajutorul cărora am ajuns să apelez la profesioniști. Dacă atunci când nu reușești să îți faci liniște în cap din diverse motive, apelezi la psiholog, când zarva din cap e legată de nuntă, apelezi la un organizator de nunți.

O să vă povestesc cu altă ocazie despre colaborarea mea frumoasă cu Cristina și cât de multe am învățat de la ea 🙂 Acum vă spun doar că e ideal să ai un om căruia să îi poți vorbi doar de nunți și să te asculte cu interes, atunci când prietenele tale nu mai pot 🙂

Unul dintre lucrurile pe care mi le-a spus la prima noastră întâlnire și mi-a rămas în minte și în suflet a fost că nunta este în primul rând despre noi, că e important ca ea să fie pe placul nostru și că încercarea de a mulțumi pe toată lumea din jur va genera doar stres.

Al doilea lucru a fost legat de un Excel de cheltuilei. Din două mișcări și trei formule a pus cap la cap un fișier care să mă ajute să țin evidența cheltuielilor.

Pe parcursul organizării nunții am mai adăugat câteva elemente la el și după ce am trecut de nuntă, am mai adăugat o coloană cu o sugestie cu privire la cu cât timp înainte ar trebui stabilit fiecare element, de la locație la machiaj.

Am dat Excelul ăsta mai departe către toate prietenele care au avut nunta după a noastră și au venit către mine pentru a îmi cere diferite recomandări.

Primul pas în organizare, după cererea în sine, care sper că e un pas de la sine înțeles, este stabilirea locației iar pasul ăsta vine cu două variante:

  1. Dacă aveți o dată pe care v-o doriți neapărat, verificați ce locație este disponibilă la data respectivă. Sunt șanse să fiți nevoiți să faceți un compromis în privința locației.
  2. Dacă aveți o locație pe care v-o doriți în mod deosebit, verificați care sunt datele disponibile acolo și alegeți-o pe cea care se așează cel mai bine în planurile voastre, în funcție de sezonul pe care vi-l doriți și diferite alte evenimente adiacente.

Recomandarea mea este să stabiliți locația cu un an, chiar un an și jumătate înainte de data nunții pentru a găsi ceva pe placul și pe sufletul vostru. De fel, cele mai bune locații se rezervă din timp și se dau repede 🙂

Pe noi ne-a interesat mult locația și poziționarea sălii, așa că am căutat un salon de nunți în Brașov sau în apropierea orașului care să aibă o vedere diferită de cea clasică cu blocuri și betoane de jur împrejur. Munți, natură, panoramă minunată – nu sunt doar un vis frumos ci cu puțin research, sunt chiar ușor de găsit.

Apoi, e important să găsim și o variantă de cazare în Poiana Brașov dacă alegem să ne petrecem cel mai frumos moment la restaurantul unui hotel precum Royal Boutique Hotel, de exemplu.

Cu toții avem rude din afara orașului care au nevoie de cazare iar camerele oferite special pentru miri și nași sunt o binecuvântare, credeți-mă pe cuvânt! 🙂

Dacă locația e în afara orașului e de luat în calcul și modalitatea prin care vor ajunge oaspeții acolo. Sunt puține persoanele care aleg să vină și să plece cu mașina de la nuntă 🙂 Când ești în afara orașului, ideea de taxi poate fi ceva mai complicată, prin urmare, e ideal să găsiți o variantă de transport, iar cei de la hotel vă pot fi cu siguranță de folos.

Un alt aspect cu care noi ne-am bătut căpșorul și la care am avut nevoie de ajutor, a fost meniul. Ne doream să fie ceva care să arate bine, să aibă gust bun, o combinație ideală între tradițional și fancy, astfel încât să înțeleagă și Buni ce mănâncă, dar să și iasă bine în poze 🙂

Norocul cel mai mare cred că l-am avut în ceea ce privește comunicarea cu absolut toți furnizorii. De la DJ, la formația de muzică populară, la șeful de sală, fetele care s-au ocupat de decorațiuni, cea care s-a ocupat de grafică și print, la preot și doamna care a pregătit prăjiturile și tortul, toată lumea s-a adaptat foarte bine la cerințele noastre și le-a îndeplinit în tocmai.

Am zis de multe ori că m-aș mai mărita o dată, tot cu domnul soț, tot cu aceiași invitați și aș face aceleași alegeri, pentru că totul a ieșit conform planului, inclusiv rochia cu care am ales să nu mă grăbesc și totuși a ieșit de vis.

Voi cum v-ați organizat sau vă organizați nunta?

*Această postare a fost scrisă pentru a douăzecea probă a SuperBlog

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.