Ritual urban pentru fața mea bună (P)*

Îmi amintesc și acum că mama se dădea cu cremă pe față în fiecare dimineață. Mi se părea fascinant un astfel de ritual zilnic, dar în același timp nu îi prea găseam utilitatea.

Mă uitam la ea cum își întinde tacticos crema pe față, îi simt și acum mirosul clasic și încercam să înțeleg care e sensul unui astfel de ritual și de ce eu nu simt nevoia să am parte de el.

Bunica se dădea și ea cu cremă, nu la fel de des, dar am asociat mereu acțiunea asta cu ceva feminin, văzându-le pe doamnele importante din viața mea că fac asta. 

Am început și eu să practic acest ritual, cam cum am început să beau și cafea. Odată pentru că îmi plăcea și a doua pentru că aveam un pic de nevoie.

Tenul meu nu a fost întotdeauna foarte prietenos cu mine. Am avut tot felul de lupte cu el, cu tratamente, creme, produse cosmetice care mai ascundeau una alta, până când am ajuns la un armistițiu și la concluzia că nu am și nici nu voi avea vreodată un ten de porțelan, de o perfecțiune rară.

Am acceptat faptul că am un ten mai deosebit și sensibil, așa ca mine 😀 , că e de datoria mea să îl îngrijesc și să mă asigur că le ofer tuturor pistruilor din dotare cât și zonelor mai grase și celor mai uscate, fix îngrijirea și protecția de care au nevoie.

Ți s-a întâmplat vreodată… De fapt, nu! 

De câte ori ți s-a întâmplat să te demachiezi, după o zi din aia basic, fără prea mare încărcătură cosmetică, să dai liniștită jos dermatograful și rimelul, iar când dai așa, de verificare, cu discheta demachiantă pe restul feței, să ai minunata surpriză ca ea să fie de o culoare îndoielnică?

Da da, fix asta zic! Că, deși poate nu folosești zilnic fond de ten ca să ai, teoretic, un motiv pentru a te demachia și pe față, nu doar la ochi, totuși n-ar fi rău să cureți și restul feței, pentru că șansele ca discheta să nu fie curată ca lacrima sunt foarte mari.

Nu prea sunt motive pentru care asta ar fi o surpriză, deoarece, deși nu ne băgăm capul în nisip, ca să ne explicăm stratul de praf de pe față, punem mâna pe diverse lucruri nu tocmai curate și apoi pe față, iar dacă suntem foarte atente și nici măcar asta nu facem, gradul de poluare din orașe reprezintă o explicație foarte viabilă.

Am ajuns astfel, la cei 30 de ani minunați ai mei să caut și eu să îmi creez un ritual foarte bine gândit și structurat, astfel încât să îmi ajut cumva tenul să reziste mai bine la acești factori nocivi pe care e destul de greu să îi ocolești, fără a exagera în vreun fel și a te închide în casă, sub un glob de cristal.

Faptul că, aș zice că la noi în oraș, dar cred că se întâmplă cam în toată țara, se construiește continuu, se repară drumuri, există din ce în ce mai multe mașini la care putem adăuga și razele UV care sunt in ce în ce mai puternice au o mare influență asupra calității tenului nostru și duc la o degradare mai rapidă a sa.

Sunt fan al produselor Românești și cred cu tărie că sunt printre ele produse foarte bune, cu un raport calitate preț rezonabil, iar când am auzit de prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului ce are ca beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală mi-a fost stârnit interesul 🙂

Mă refer la noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturale comercializată de cei de la Farmec.

Mă încântă produsele o dată pentru că este o gamă nouă și îmi place să încerc lucruri noi care sună promițător, a doua pentru că este o gamă completă și naturală care ia în calcul toți pașii de îngrijire a tenului.

Dacă ar fi să mă gândesc cum aș pune cap la cap un ritual pe care să îl respect cu strictețe în fiecare dimineață, așa cum o vedeam pe mama că face, m-aș gândi la ceva mai multe elemente pe lângă clasica cremă, pentru că nivelul de poluare este clar mult mai ridicat decât acum 20 de ani, prin urmare și nivelul de protecție ar trebui să fie la fel 🙂

Ritualul ar arăta cam așa:

  1. Dimineața: apă micelară cu argilă urmată de cremă hidratantă antipoluare, SPF10
  2. Seara: emulsie demachiantă detox și cremă netezire riduri, de noapte
  3. Ocazional: mască detoxifiantă cu cărbune și în funcție de nevoie, ori fiole hidratante detox, ori fiole de regenerară celulară.

Mă bucură faptul că produsele au și efect cicatrizant, care ajută la dispariția mai rapidă a coșurilor ocazionale, iar faptul că au efect revitalizant, remineralizant și tonifiant pentru ten, sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduc la pachet.

Promit să revin și cu un review al lor după ce le folosesc. Nu de alta dar chiar eram în căutări și proba asta a SuperBlog a venit la fix cu o oportunitate de research.

Tu ce ritual îi aplici tenului tău? 🙂

*Acest articol a fost scris pentru proba a douăzecișiuna a SuperBlog

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.