Bucătărisind visuri (P)*

Cu ce pot să te ajut?

Asta cred că e întrebarea pe care domnul soț o aude cel mai des în bucătărie. De cele mai multe ori spune Cu nimic! și-mi zâmbește 🙂

Asta se întâmplă din două motive destule de simple.

Primul este că eu, recunosc, nu sunt cea mai îndemânatică persoană, în bucătărie și nu numai 🙂 Nu mi se leagă toate rețetele într-un flux natural, uit ingrediente, nu am foarte multe idei, dacă trebuie și am instrucțiuni clare, fac, însă nu e o plăcere extraordinară.

Fix la polul opus este soțul meu: e super îndemânatic, se citește plăcerea pe fața lui când montează farfurii, chiar dacă sunt doar pentru noi doi, într-o seară banală de miercuri.  Are tot felul de idei, citește despre asta, se uită la emisiuni (la emisiuni mă uit și eu, dar nu are același efect 😀 ), la videoclipuri și reușește să le și pună în practică, astfel încât să arate bine și să fie și gustoase tare.

Gallery_WMF_6

Cel de al doilea motiv pentru care nu îmi acceptă ajutorul, de multe ori (deși cred eu că primul e mai mult decât suficient 🙂 ), este lipsa de spațiu din bucătărie.

Dacă felul în care este organizată acum bucătăria noastră n-ar putea fi optimizat foarte mult, ne rămâne să visăm la o bucătărie nouă, pe care să o gândim și proiectăm după placul nostru.

Nu știu voi cum sunteți, dar nouă ne place foarte mult să visăm. Multe dintre visurile pe care le avem, facem în așa fel încât să le îndeplinim, la momentul potrivit.

Unul dintre visurile de actualitate este cel al unui nou apartament, mai încăpător, cu spații bine delimitate și suficient de largi încât să ne simțim confortabil și atunci când dormim, când gătim (mai mult unii), când avem musafiri etc.

Gândindu-ne la casa ideală, bucătăria ocupă cu siguranță un loc foarte important, pentru că e un spațiu în care se leagă foarte multe, de la sosuri la conversații și ar fi ideal să mă îmbie și pe mine ceva mai mult în a-mi găsi pasiunea și pentru gătit, nu doar pentru mâncat 😀

Prima cerință pentru bucătărie ar fi să fie mare, mare cât să încăpem să gătim și să mâncăm în ea. Dacă e mare, cu siguranță aș vrea să fie și luminoasă, iar pentru mine luminoasă înseamnă cu ferestre cât mai mari, culori deschise și mici accente în culori mai vii.

21-252-048_3

Un alt musai venit din gradul meu ridicat de comoditate (cred că e un sinonim parțial și mai dimplomat pentru lene 😀 ), este ca bucătăria noastră să fie tehnologizată bine, mai exact să avem toată aparatura necesară și dacă reușim să găsim un aparat care să reușească să suplinească un număr mai mare de aparate cu funcțiile sale, fericirea ar fi mai mare.

Pe lângă tehnologie, spațiul foarte bine optimizat cred că e important. Asta ține și de organizarea pe care o faci odată ce aduci toate obiectele care populează bucătăria.

Recunosc și că până de curând nu mă gândisem că bucătăria ar trebui să aibă și o logică în organizare, ci doar că trebuie să intre tot ce avem în sertarele și dulăpioarele avute la dispoziție.

Aparent, nu e chiar așa, ci chiar poți aranja lucrurile cu sens, astfel încât toate să fie la îndemână când ai nevoie de ele.

Ah, da, să nu uităm de obiectele cu care umplem spațiul ăsta optimizat, de la tigăi, la farfurii, căni, cești, pe care de data asta le-aș alege pe ideea de puține, dar bune, mai degrabă decât multe. Calitatea cred că e baza aici.

Și mai e o categorie, care la noi în familie e foarte importantă: cuțitele. Pentru fericirea bucătarului șef din familie, ele trebuie să fie puse la loc de cinste, menținute frumoase și lucioase, fiecare cu rolul său bine determinat.

Gallery_WMF_8

Visăm și la apartament cu totul, câte camere ar fi fain să aibă, că un dressing încăpător ar fi divin, o terasă mare la fel, iar un petic de grădină unde să poată suflețelul alb pufos să se desfășoare în voie ar fi chiar cireașa de pe tort.

Le-am gândit și le-am discutat pe toate, însă de văzut, vizualizat efectiv, în detalii destule de multe și mărunte, am reușit să vizualizăm doar bucătăria, ba chiar să ne și îndrăgostim de niște elemente pe care ne dorim să le aibă.

Concluzia a fost că oriunde am ajunge să ne mutăm, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, vom ajunge totuși să contruim totul în jurul bucătăriei și a viziunii pe care o avem pentru ea.

Vouă care încăpere din casă vă e cea mai dragă?

*Această postare a fost scrisă pentru cea de a treia probă a SuperBlog.

**Pozele au fost oferite de către SomProduct

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.